Rallies

Ieder jaar organiseren wij een aantal zogenaamde Rallies of Ride outs. Dit zijn mooie ritten die op één dag worden gereden.

Ons Ralliesteam zorgt voor mooie en spannende ritten waarin ruimte is voor gezelligheid.  Klik hier voor de ritten.

Hoe komen die ritten nou eigenlijk tot stand? Velen zullen dit wel weten, maar speciaal voor onze nieuwe leden even een kijkje achter de schermen bij ons Rallies team. Het Coast Riders Rally team bestaat uit tien zeer enthousiaste leden, die allen de door HOG Benelux georganiseerde Road Captains training hebben gevolgd. Het Rallies team verzorgt 5 á 6 x per jaar een toerrit voor leden van de Coast Riders.

Verder ondersteunt het Rallies team de leden van Events met het maken en plannen van routes naar, van en tijdens een Event. Tijdens de Road Captains training wordt je onder andere aangeleerd, waarop je moet letten om een toerrit zo veilig mogelijk te laten verlopen voor de deelnemers. Hoe houd je de groep in de gaten en hoe ga je om met verkeersregels en aanverwante regelgeving.

Dit proberen de leden van het Rallies team altijd zo veel mogelijk in de praktijk te brengen tijdens de door hun georganiseerde toerritten. Het Rallies team komt gemiddeld 3 x per jaar bij elkaar om de komende ritten te plannen en de gereden ritten te evalueren. Deze bijeenkomst vindt bij toerbeurten plaats bij één van de teamleden thuis. En zo kom je dus nog eens ergens. Naast deze bijeenkomsten hebben we natuurlijk ook zeer regelmatig contact middels de elektronische snelweg.

Eén lid van het Rallies team vertegenwoordigt het team in het bestuur van de Coast Riders. Een rit wordt meestal bedacht en georganiseerd door twee leden te samen. Deze twee bedenken vaak een thema voor een rit, plannen de route en rijden hem veelal minimaal 1 x voor. Dit, om te voorkomen, dat we geen weg inslaan waar inrijden voor motoren verboden is of door een opbreking überhaupt niet te rijden is. Ook wordt er tijdens het voorrijden gelet op mogelijk onveilige situaties, of situaties die tijdens de briefing vooraf, extra aandacht nodig hebben.

De organiserende teamleden zijn ook verantwoordelijk voor een koffie- en een lunchplek waarbij de capaciteit van de gelegenheid overeen dient te komen met het verwachte aantal deelnemers. Voor elke toerrit wordt een GPS route gemaakt, die geschikt is voor Garmin en Tom Tom. Deze route wordt enkele dagen voor de rit, downloadklaar, door op de website gezet. Ieder die in het bezit is van GPS apparatuur kan deze GPS routes inladen in zijn of haar eigen Garmin, Tom Tom of aanverwante apparatuur.

Let wel!, door de verschillen in apparaten, software versies en landkaartversies kunnen er onderweg kleine verschillen ontstaan. De Road Captain die voorop rijdt wijst de weg. Zijn aanwijzingen zijn leidend ook al geeft jouw GPS iets anders aan. In dat laatste geval, volg je gewoon de “voorrijder” en laat je de navigatieapparatuur herberekenen of gum je een waypoint uit in geval je een Tom Tom hebt.

We rijden volgens het zogenaamde weg-zet-systeem.